Patrick Jonsson

Røst havsfiske 2015

Att havsfiska i nordnorge är fantastiskt. Otroligt härlig miljö och ett varierande och utmanande fiske som kräver både uppfinningsrikedom och tålamod. Samtidigt ett fiske som är tillgängligt för alla oavsett ålder.

Jag har besökt många platser i nordnorge för att fiska men håller nog faktiskt Røst varmast om hjärtat på grund av många orsaker. Fisket är kanske inte det absolut bästa jämfört med andra platser som tex Sørøya och en del andra platser jag besökt. Däremot ett så pass bra fiske att det ligger i toppskiktet av alla mina besökta platser. Røsthavet levererar alltid. En fördel som tilltalar mig är att denna lilla ögrupp bjuder på att vara just en ögrupp mitt ute i stora baljan. Extremt fiske med möjligheter till lite lä oavsett vindriktning ger färre ofrivilliga stugdagar och mer fiske.

Detta upplägg på resa levererar fantastiska upplevelser för en både liten och större grupp. Skall man åka hit med ett lite större sällskap krävs egentligen bara god planering och bra framförhållning.

Vi fick en hel vecka med fantastiskt väder och ett riktigt bra fiske med många kul specialare som tex krabba och rödspätta i grov storlek men även flundra och makrill. Torskfisket var i år makalöst ända in på grunt vatten vilket är ännu roligare. Stor torsk på litet djup är helt enkelt skitkul! Att dessutom få se sina barn dra nya personliga rekord är hur kul som helst. Då kan Pappa tom klara sig utan fisk 😉

Summerat en mycket bra vecka och ett arrangemang för en både liten och stor grupp fungerar utmärkt till denna vackra plats.

Man bor bekvämt i stuga och kan laga fantastiskt god mat med alla frukter från samma dags fiske.

Titta igenom bilderna och njut av vår grannes vackra havsmiljö.