Patrick Jonsson

Kaukuljaure 2015

I år flög vi från stora sjöfallet med fiskflygs helikopter för fiske i en vecka i gränslandet mellan skogsland och kalfjäll. Vi valde lägerplats vid utloppet av sjön där ett litet delta bildats som såg kul ut. Sjön ligger 5-6 km ovanför Kaitumälven dit vi kommer att gå någon av dagarna.

Gummibåten med motor för sjöfisket och pigga ben för småsjöar och rinnande vatten.

Vi brukar oftast flyga ut och vi valde denna sjö för att våren var sen i år med risk för is på våra “vanliga” sjöar som ligger högre. Hela regionen bjuder på mycket bra fiske i otroligt många olika sjöar och vattendrag och man kan därför välja exakt resmål lite efter säsong och väder.

Isen hade gått två veckor innan vi kom och vädret var mycket svalt. Ner mot enstaka plusgrader på nätterna och 10-12 på dagarna. Tre fina dagar och tre “ruggiga”. Fisket hade inte riktigt kommit igång men vi fick ändå hyggligt och med en mycket bra medelvikt. Vi fick i alla fall äta oss mätta 🙂

Summerat en bra vecka och ett arrangemang för en liten grupp på upp till ca 3-4 personer skulle fungera utmärkt till denna plats. Behöver man vara en ytterligare helikopter för en grupp på 5-8 personer så finns andra och mer passande platser då en större grupp kräver lite fler nära fiskealternativ än vad denna plats erbjuder.

Titta igenom bilderna och njut av vår vackra fjällatmosfär och finn inspiration för egna upplevelser.